Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости-166 ЖТД

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• [QUOTE=Chimev;835815]Не говорете глупости - откъде знаете от какъв материал е изработен единия и другия? Освен това точно от "едни ламели" нещата могат да стоят по коренно различен начин. Проблема с 24 (и други) на 166 не е в "бързото износване на метала" или нещо такова, а че притискателния диск не "притиска" със съответната сила, не съответства на мощността и масата на колата, получава се приплъзване и ... много поздрави, за нов съединител сте. Или си карате лекичко с буксуване докато феродото не изчезне

Вчера ми го демонстрираха - стария съединител - феродото здраво, притискателя с омекнали пружини. Някой "майстор" му намерил на човека отнякъде здраво феродо - пляс и колата изкарала около 1000 км. Та това за по-твърдите пружини за мен е 100% истина.
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

• Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
      [COLOR="Lime"][COLOR="Silver"]
      Вчера ми го демонстрираха - стария съединител - феродото здраво, притискателя с омекнали пружини. Някой "майстор" му намерил на човека отнякъде здраво феродо - пляс и колата изкарала около 1000 км. Та това за по-твърдите пружини за мен е 100% истина.
      При мен случката е същата май май...не буксува ,обаче няма включване на скоростите явно дпружини са омекнали.
      решил съм акто свалят да видя какъв е оригиналния и да сложа такъв. Съмнявам се да е изкарал 210 000 и да не е качествен.
      Добре направихм е,че изяснихме всичко околосъединителите та да е ясно и занапред някой като търси да види и да си реши какво да купи
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Не се засягайте ,но наясно ли сте всички какъв е механизма на работа на съединителя (след като натиснете педала- какво точно става)?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Не се засягайте ,но наясно ли сте всички какъв е механизма на работа на съединителя (след като натиснете педала- какво точно става)?
          Именно.. Няма нищо общо с превключването на скоростите..
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            Именно.. Няма нищо общо с превключването на скоростите..
            При загасен двигател... може би.
            ...
            155 1,6 TS 16V `96
            166 2,4 JTD `99
            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Ето вижте - http://vbox7.com/play:c7c7df27 така работи -предполагам, че се ориентирате кое какво е.Ако съединителя не отделя е невъзможно да се превключи на скорост -освен ако не изравните оборотите по време на движение-но това е трудна работа.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:41.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Ето вижте - http://vbox7.com/play:c7c7df27 така работи -предполагам, че се ориентирате кое какво е.Ако съединителя не отделя е невъзможно да се превключи на скорост -освен ако не изравните оборотите по време на движение-но това е трудна работа.
                Точно това казвам и аз. И по точно описания начин я прибрах колата от сервиза, като смених помпата и не се оказа тя. Човека каза феродото не се отделя от маховика и все едно не си натиснал съединителя ,а се опитваш да смениш скоростите
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

• аз имам същия проблем колега,от начало включвах трудно R , а после започна трудно и 1, така до вчера, вече никаква предавка немога да включа,миналата седмица ходих на сервиз и ми казаха че проблема е в съединителя и трябва да се сменя комплекта.отделяше ми нормално и се съмнявах за помпа, но в 3 сервиза ми казаха че е съединител,дано да се разминеш по леко
                  alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от nikola_78 Покажи съобщение
                    аз имам същия проблем колега,от начало включвах трудно R , а после започна трудно и 1, така до вчера, вече никаква предавка немога да включа,миналата седмица ходих на сервиз и ми казаха че проблема е в съединителя и трябва да се сменя комплекта.отделяше ми нормално и се съмнявах за помпа, но в 3 сервиза ми казаха че е съединител,дано да се разминеш по леко
                    1 към 1 се получи и при мен. Ама 1 към 1 само дето се минах с една помпа ,щото реших,че е тя. Та незнам как ще ми се размине ама минимум 500-600 лева.

Comment

• аз също тайно се надявах да е помпа, за да мина по тънко, но долната помпа си имаше ход, даже доста сглупих че не я заведах веднага, сега трябва да я дърпаме до сервиза
                      alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

аз също тайно се надявах да е помпа, за да мина по тънко, но долната помпа си имаше ход, даже доста сглупих че не я заведах веднага, сега трябва да я дърпаме до сервиза
                        Ти реши ли кой съединител ще слагаш?

Comment

• този дето ще ми го сменя , каза че ще вземе валео той ще го купи ,така се разбрахме оставям му я , и той ми се обажда когато е готова
                          alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

• а ти какъв смяташ?
                            alfa-romeo 145 1.6 boxer

Comment

• Никола прочети внимателно всичко за съединителите питай и гледай кво ти слагат в зависимост от парите които даваш естествено Просто да си сигурен че този който ще ти го слага е прочел това което те съветвам да прочетеш и ще ти сложи това което си платиш
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

а ти какъв смяташ?
                                Все още се двуумя. Единия вариант е Рикамби Оригинали ,по думите на човека от сервиза за около 400 лв и Валео 821325 с усилените ламели за 620 лв. Въпроса е колко парички ще мога да отделя ,зазщото ми предстоят много сериозни харчове тоя месец,общо взето се счупи в най-неподходящия момент.
                                Ако успея да си го позволя слагам подсиленото Валео,ако не Рикамбито и разчитам на гаранцията от сервиза

Comment

Working...
                                X